luni, 15 decembrie 2014

Placinta cu spanac


O placinta rapida si numai buna pentru zilele friguroase de iarna .
Avem nevoie de :
400 gr aluat foietaj
 Pentru umplutura:
400 gr spanac congelat
300 gr branza dulce de vaci
3 lg smantana
3 oua
1 ceapa mai mare
sare, piper.
marar

Calim ceapa in putin ulei. Adaugam spanacul si il lasam la calit pana mai scade lichidul pe care l-a lasat.
Faramitam branza cu o furculita , si batem ouale usor.
Adaugam branza, smantana  si ouale usor batute peste spanac si amestecam. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Adaugam si mararul tocat.
 Intr-o tava unsa sau tapeatata cu hartie de copt intindem foietajul decongelat avnd grija sa imbracam si peretii tavii.
Turnam umplutura.
Daca ne raman resturi de aluat putem decupa stelute sau alte forme pe care sa le asezam deasupra .

Dam placinta la cuptorul preincalzit la 170-180 grade cam 35-40 minute (depinde de cuptor)

Lasam placinta sa se racoreasca iar apoi o putem portiona si servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu