joi, 9 octombrie 2014

Placinta cu praz si branza









Pentru aluat:
250 gr faina
un praf de sare
15 gr drojdie
2 lg ulei
1/2 lgt zahar
apa calduta
Drojdia o topim in putina apa calduta, adaugam zaharul si 1 lg faina si lasam 15 minute sa se umfle.
Punem faina si sarea intr-un bol. Adaugam drojdia si incepem sa framantam. Adaugam si uleiul si mai framantam pana nu se mai lipeste de maini.
Lasam aluatul la dospit cam o jumatate de ora.

Intre timp pregatim umplutura:
1 fir mare de praz (sau 2 mai mici)
250 gr branza dulce de vaci
unt cat o nuca
2 oua
2 lg smantana
putina sare
Prazul in taiem rondele si il calim in untul topit pana se inmoaie. Lasam sa se raceasca.
Adaugam branza zdrobita usor cu o furculita, smantana si ouale batute.
Punem si putina sare.
Amestecam.
Aluatul dospit il intindem pe masa usor infainata si il asezam intr-o forma rotunda unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt, avand grija sa acoperim putin si din marginile formei (eu am folosit o forma de tarta)
Punem umplutura deasupra si nivelam.
Dam placinta la cuptorul preincalzit cam 40 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu