duminică, 9 februarie 2014

Tarta cu ciuperci si branza




pentru aluat:

250 gr faina
70 gr unt topit
25 gr drojdie proaspata
3 lg lapte
1 ou plus un galbenus de ou
1 lgt sare

Intr-un bol punem faina si adaugam oul si galbenusul de ou. Drojdia o amestecam cu laptele caldut si il adaugam peste faina. Adaugam si untul topit si sarea si incepem sa framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura:

 500 gr ciuperci champignon
o legatura ceapa verde
150 gr branza de vaci mai moale
80 gr cascaval razuit
2 oua
sare, piper

Ceapa o taiem rondele si o calim in 2-3 lg de ulei pana se inmoaie. Adaugam ciupercile curatate si taiate cubulete. Condimentam cu sare si piper si le calim impreuna pana  scade tot lichidul lasat de ciuperci.

Separat mixam ouale cu branza si cascavalul.

Peste ciupercile calite adaugam amestecul de branza. Mai potrivim la gust de sare si piper daca e cazul.
Ungem o tava de tarta cu putin unt (eu am folosit o tarta cu diametrul de 27 cm) .
Intindem 3/4 din aluatul dospit pe masa presarata cu faina iar apoi cu ajutorul facaletului il asezam in tava de tarta , astfel incat sa acoperim si peretii tavii. Intepam aluatul cu o furculita.

Turnam umplutura peste aluatul din tava si nivelam.

Din restul de aluat taiem fasii si le asezam in forma de grilaj peste tarta.

Dam tarta la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 40 de minute.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu