miercuri, 12 februarie 2014

Briose vanilate cu crema de ciocolata alba





pentru briose:

120 gr unt la temperatura camerei
120 gr zahar pudra
120 gr faina
2 oua
1 praf de copt
1 vf cutit de sare
1 lg esenta de vanilie

Mixam untul cu zaharul si esenta de vanilie. Adaugam ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Faina o amestecam cu sarea si praful de copt si le incorporam in compozitia umeda.
Repartizam compozitia obtinuta in formele de briose tapetate cu hartiute speciale si le coacem la cuptorul preincalzit cam 25 de minute.



crema de ciocolata:

250 gr frisca lichida
200 gr ciocolata alba

Topim ciocolata rupta in bucatele pe aburi impreuna cu frisca lichida si apoi  o dam cateva ore la frigider (cel mai bine daca sta peste noapte ) . Mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Ornam briosele cu crema ...eu am presarat si cateva inimioare deasupra daca tot suntem in saptamana iubirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu