sâmbătă, 1 februarie 2014

Chec pufos

Un chec numai bun pentru atunci cand aveti chef de ceva dulce si putin timp la dispozitie pentru a-l prepara...



Ingrediente:

5 oua
200 gr zahar
2 lg zahar vaniliat
4 lg ulei
200 gr faina
2 lg cacao
1 pliculet praf de copt
1 praf de sare
2 lg lapte
Albusurile le mixam cu sarea, zaharul si zaharul vaniliat pana obtinem o spuma tare.
Galbenusurle le amestecam cu uleiul.
Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri si amestecam cu o lingura de lemn. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam tot cate putin in spuma de oua.
Impartim compozitia in doua parti egale.  Cacao o amestecam cu laptele iar apoi o incorporam in una din parti.
Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt punem o lingura din compozitia alba, apoi peste 1 lg din compozitia neagra, apoi iar alb, iar negru si tot asa pana terminam toata compozitia . (vom obtine astfel un chec tigrat).

Dam tava la cuptorul preincalzit la 160 grade si il coacem cam 40-45 minute. Facem testul cu scobitorea ca sa vedem cand e gata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu