marți, 19 noiembrie 2013

Prajitura " O noapte la Venetia"




Blatul 1 :
6 albusuri
6 lg zahar
100 g nuca de  cocos
5 lg faina


Se bat albusurile impreuna cu zaharul pana obtinem o spuma tare. Faina o amestecam cu nuca de cocos si o incorporam in spuma de albusuri.
Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem in tava compozitia obtinuta fara sa o dam inca la cuptor.

Blatul 2:
4 oua
4 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
1/2 pliculet praf de copt

Separam ouale. Albusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o spuma tare. Adaugam galbenusurile pe rand si mixam putin dupa fiecare. Faina o amestecam cu cacao si praful de copt iar apoi o incorporam in spuma de oua.
Cu o lingura luam din compozitia de la blatul 2 si asezam gramajoare in tava peste compozitia de la blatul 1. Nivelam cu o spatula iar apoi dam la cuptorul preincalzit. Ca sa verificam cand e bine coapta facem testul scobitorii.

Crema:
 6 galbenusuri
150 g zahar
5 lg lapte
un pachet de unt
o esenta de vanilie
 Galbenusurile le mixam cu zaharul si cu laptele iar apoi le fierbem pe baie de aburi pana se ingroasa. Lasam la racit.
Spumam untul iar apoi incepem sa adaugam cate o lingura din crema de galbenusuri racita pana o incorporam pe toata. Aromatizam cu esenta de vanilie.
Intindem crema obtinuta peste blatul racit, nivelam bine si dam la frigider cam 1 ora.

Glazura:
150 g ciocolata amaruie
 50 g unt
5 lg lapte
Topim pe aburi ciocolata impreuna cu untul si laptele iar apoi lasam sa se racoreasca.
Glazura racita, dar inca lichida o turnam peste prajitura. Nivelam si dam la rece cateva ore.
Taiem prajitura cu un cutit inmuiat mereu in apa calda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu