duminică, 17 noiembrie 2013

Prajitura cabana




Pentru foi:
3 lg zahar
40 gr untura
2 lg miere
2 oua
2 lg alpte
400 gr faina
1 lgt bicaronat stins cu putin otetr sau zeama de lamaie
1 lg cacao + 1 lgt lapte

Amestecam zaharul cu untura, mierea, laptele ouale si bicarbonatul stins. Cand sunt bine omogenizate adaugam si faina.
Imparim coca in doua si intr-una din parti se pun cacao plus 1 lgt lapte si framantam.
Din coca fara cacao intindem o foaie si o coacem pe dosuk tavii unse cu ulei sau untura.
Din coca cu cacao rulam 6 bastonase de lungimea tavii pe care am copt foaia iar apoi le punem si pe ele la copt.
Atat foaia cat si bastonasele vor fi inca moi cand le vom scoate din cuptor ...se inaresc pe masura ce se racesc.

Crema: 
1 plic budinca de vanilie
250 gr unt
6 lg zahar 400 ml lapte

Preparam budinca dupa instructiunile de pe pachet  dar cu 6 lg zahar si cu 400 ml lapte .
Lasam budinca la racit iar apoi o mixam cu untul spumat.
Montarea:
Foaia coapta o taiem pe lungime in 3 parti egale.
Ungem o bucata dinte foi cu crema , punem deasura 3 bastonase, apoi iar crema, 2 bastinase, crema , un bastonas. Ungem cu restul de crema ramasa iar apoi cu celelalate doua foi ramase  facem acoperisul.
Glazura:
10 lg zahar pudra
2 lg cacao
3 lg ulei
4 lg apa fierbinte
Le amestecam pe toate impreuna iar apoi turnam glazura peste prajitura.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu