sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Chifle cu lapte batut



500 gr faina
200 ml lapte batut
putina apa calda
1 ou
1 lgt zahar
1 lgt sare
1 lg ulei
7 gr drojdie uscata

Punem faina intr-un bol si ii facem o adancitura in mijloc. In acesta adancitura punem drojdia, zaharul si putina apa calduta. Amestecam usor si apoi punem si laptele batut, oul, sarea, uleiul. Incepem sa framantam. Daca mai este nevoie mai adaugam putina apa.
Framantam aluatul bine iar apoi il lasam la dospit cam o ora.
Aluatul dospit il rasturnam pe masa pudrata cu faina . Rupem bucatele de aluat si formam chiflele.
Asezam chiflele in tava tapetata cu faina si le mai lasam la dosipt in tava inca o jumatate de ora.
Dam tava cu chiflele la cuptorul preincalzit cam 30 de minute.


Sunt excelente pentru micul dejun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu