marți, 29 mai 2012

Idei pentru meniu de picnic sau excursie copii

Maine baietelul meu drag va pleca intr-o excursie cu clasa... prima excursie fara mami si tati....nici nu va imaginati ce emotionata sunt, defapt ma incearca niste sentimente de ingrijorare si emotie de nici nu pot sa va povestesc...la noapte sigur nu dorm...
Pentru aceasta excursie de o zi fiecare copil va trebui sa isi puna un pachetel cu mancare...o jumatate de zi m-am tot gandit ce bunatati sa ii pregatesc puiului ca si pachetel....
...in caz ca mai exista mamici in dilema la acest capitol asa cum am fost si eu vin acum cu cateva propuneri...

1. Snitele din piept de pui - reteta de snitele nu cred ca mai e cazul sa o postez...
  
2. Mini -pizza -cred ca toti copii adora pizza iar aceasta varianta sigur va fi pe placul lor ....eu una le-am pregatit...

....si cam asta ar fi ceea ce am pregatit eu de aceasta data...plus un sandwich cu sunca....
Alte varinate ar mai fi:

4.Pateuri cu sunca si cascaval

5. Placinta cu carne si ciuperci

6. Tarta cu spanac si branza

7.Cabanosi in aluat

8. Boccelute cu ficatei

9.Poate niste covrigei de rontait...

10.Briose pufoase cu afine

luni, 28 mai 2012

Chec tigrat



5 oua
1 cana zahar
1/2 cana ulei
1 si 1/4 cani faina
2 lg cacao
un praf de sare
un plic praf de copt
Mixam ouale cu sarea si zaharul pana se topeste zaharul.
Adaugam uleiul si mai mixam putin.
Incorporam in spuma de oua o cana de faina amestecata cu praful de copt.
Impartim compozitia in doua parti aproximativ egale.
In una din parti adaugam restul de faina iar in cea de a doua parte cacao.
Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt punem putin din compozitia alba, adaugam apoi putin din compozitia cu cacao, apoi iar compozitie alba , apoi iar cu cacao....si tot asa pana ni se termina toata compozitia. Procedam astfel pentru a obtine aspectul marmorat.


Dam tava la cuptorul preincalzit ...cand e gata facem testul scobitorii....
Lasam checul 15 minute sa se racoreasca in tava iar apoi il putem scoate.
...asa a aratat checul meu la final....

...foarte pufos...

miercuri, 23 mai 2012

Chessecake cu fructe de padure



 Pentru blat:
400 gr biscuiti simpli
250 gr unt
 Biscuitii ii maruntim in robotul de bucatarie.
Punem pesmetul de biscuiti intr-un bol mai mare si adaugam untul topit.


Amestecam pana obtinem o pasta.

Ungem o forma de tort cu peretii detasabili cu unt si punem in forma pasta de biscuiti. Nivelam cu o lingura avand grija sa imbracam in pasta si peretii formei. Dam forma la rece pana pregatim umplutura.


 Umplutura: 500 gr branza de vaci mai moale, 250 gr mascarpone, 170 gr zahar, 4 oua, 2 lg de faina, 2 plicultete zahar vaniliat.
Mixam branza cu zaharul pana obtinem o crema fina.
Adaugam ouale si mai mixam 1-2 minute.


Incorporam in crema faina si mascarponele.

Turnam compozitia peste blatul de biscuiti

si dam la captorul preincalzit pana se rumenesc frumos marginile.

 Oprim focul si lasam prajitura inca o ora in cuptor cu usa intredeschisa.

Servim cu sos de capsuni preparat dupa reteta de aici si fructe de padure (congelate in cazul nostru).

Cannelloni cu carne de pui




un pachet cannelloni
pentru umplutura:
un piept mare de pui dezosat si fara piele
1 ceapa
1 morcov
1/2 pahar suc de rosii
busuioc proaspat
sare, piper
ulei de masline
Pentru sosul bechamel:
50 gr unt
4 lg faina
900 ml lapte
sare, piper, nucsoara
Cascaval razuit pentru presarat pe deasupra.

In primul rand ne ocupam de umplutura:
Pieptul de pui il dam prin masina de tocat, morcovul il dam pe razatoare, ceapa o taiem solzisori.
Ceapa si morcovul le calim impreuna cu uleiul de masline pana de inmoaie.



Adaugam carnea de pui si o calim pana isi schimba culoarea.

 Sucul de rosii il diluam cu 100 ml apa si il adaugam la carnea de pui. Tocam 2-3 frunzulite de busuioc si le adaugam in cratita. Condimentam cu sare si piper si lasam la foc amestecand des pana se evapora tot lichidul si carnea e facuta.

Pentru sos: topim untul intr-o craticioara si adaugam faina.


 Tinem la foc 1-2 minute amestecand continuu iar apoi adaugam laptele tot cate putin si amestecam mereu ca sa nu se faca cocoloase.

Fierbem sosul pana se ingroasa . Condimentam dupa gust cu sare, piper, nucsoara macinata.

....aici ma asiguram ca vor incapea cannelloni in tava...



Cu ajutorul unei lingurite umplem cannelloni cu sosul de carne.

Ungem tava cu unt si asezam in tava 1/2 din sosul bechamel

Asezam cannelloni umpluti in tava si turnam peste ei restul de sos.
Presaram deasupra cascaval razuit

...dam tava la cuptor cam 40 de minute ....

Lasam 10-15 minute sa se racoreasca iar apoi putem servi.

miercuri, 9 mai 2012

Placinta cu mere in sos de vanilie




Pentru doua  placinte:
1 pachet foi de placinta
1,5 kg mere
zahar dupa gust
2 lg gris
scortisoara
ulei pentru uns foile
1 galbenus batut cu putin lapte pentru uns foile pe deasupra
Pentru sosul de vanilie:
3 galbenusuri
4 lg zahar
250 ml lapte
250 ml frisca lichida vegetala
2 esente de vanilie

 In primul rand ne ocupam de mere pe care le curatam, le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le punem la calit intr-o cratita pana scade zeama pe care o lasa.
Lasam merele la racit iar apoi adaugam la ele 2 lg gris, zahar dupa gust si scortisoara.
Foile de placinta le luam una cate una , le ungem cu putin ulei pe fiecare si suprapunem cate 5-6 foi (eu am pus 6).
Impartim umplutura de mere in doua parti egale si asezam prima jumatate peste cele 6 foi.
Rulam placinta cat mai strans  si o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem cu ulei si restul de foi, le suprapunem si intindem deasupra lor restul de umplutura.
Rulam si asezam si a doua placinta in tava.
Ungem placintele cu galbenus de ou batut cu putin lapte si le dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.
Cand e coapta, scoatem placinta din cuptor si o lasam la racit in tava. O portionam dupa ce s-a racit.
Pentru sos punem laptele impreuna cu frisca lichida intr-o craticioara  si o dam la foc pana incepe sa fiarba.
Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se albesc iar apoi le adaugam in laptele cu frisca fierbinte.  Punem sosul la fiert pe aburi pana se ingroasa iar apoi adaugam esenta de vanilie.
Servim placinta cu  sosul de vanilie..............e un deliciu............