miercuri, 19 septembrie 2012

Bogracs


....ne apuca pe noi intr-o seara o pofta de bogracs....si cum ne-am dat seama ca a trecut vara si noi inca nu am facut in acest an ne-am pus repejor pe treaba....adica sotul cu pregatitul ceaunului si al lemnelor pentru foc iar eu cu pregatirea ingredientelor.
Mi-ar fi trebuit carne de vita si de porc dar cum nu am avut decat carnita de porc si pui de casa le-am folosit pe acestea. Am folosit asa:
1 kg carne de porc
8 aripioare de pui de casa
1 kg morcovi
1,5 kg cartofi
3 cepe mari
2 gogosari
1 lg untura
3 -4 rosii mai mari
boia dulce (daca nu erau copii as fi folosit si picanta)
cimbru, patrunjel,telina,sare , piper
Am pus untura in ceau la topit si apoi am adaugat ceapa, morcovii si gogosarii taiati cubulete.

Le-am lasat la calit pana s-au inmuiat si a scazut zeama pe care au lasat-o.


 Am adaugat carnea de porc taiata cubulete si aripioarele taiate in jumatati, 1 lgt cu varf de boia dulce si am amestecat bine.


 Am mai lasat sa se caleasca putin si carnea si am turnat apa. Am dat de razatoare rosiile si le-am adaugat in ceaun ( se poate folosi si bulion dar noi cum aveam rosii proaspete in gradina era pacat sa nu le folosim). Am condimentat dupa gust cu sare, piper, cimbru si am lasat la fiert cam o ora si ceva.



Dupa acest timp am adaugat si cartofii taiati in bucati mai mari si am mai lasat la fiert cam o jumatate de ora.
Am presarat pe deasupra frunze de patrunjel si telina tocate si am servit cu pofta cu toate ca deja afara se intunecase si trecuse ora portivita pentru cina.....

Un comentariu:

  1. In sfarsit am gasit o reteta de gulyas( bogracs0 veritabila asa cum imi place mie....Minunat cred ca vi-a iesit si ati avut si ardei iute, asa-i ???
    Eu fac si niste galuscute....
    Te tzuc Myra si va felicit pentru bunaciunea asta !!!
    Merg sa mai vad ce bunatati ai mai pregatit....pina acum toate au fost minunate !
    Te tzuc !!!

    RăspundețiȘtergere