luni, 8 martie 2010

Supa de lascute

ciolan de porc, 2-3 morcovi, o bucata telina, 2 cepe, un pachet de paste lascute, sare, piper, delikat, o lingurita boia dulce, o legatura de verdeata, un galbenus, o cana de smantana, bors magic.
Ciolanul de porc se pune la fiert in apa cu sare. Cand incepe se fiarba se spumeaza pana ramane supa limpede.
Morcovii si telina se curata si se taie cubulete apoi se adauga in oala cu supa. Cand ciolanul de porc a fiert se scoate din supa, se ia carnea de pe el si se taie cubulete, apoi se adauga inapoi  in supa. Se potriveste gustul cu sare, piper, delikat. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei, se adauga o lingurita de boia, se amesteca si se adauga la supa.
Pastele se fierb separat in apa cu sare, se strecoara, se trec prin jet de apa rece si se adauga si ele la supa impreuna cu o lingura de bors magic. Se mai lasa sa dea cateva clocote si se opreste focul. Se lasa supa sa se racoreasca putin si apoi se adauga in ea smantana amestecata cu galbenusul si verdeata tocata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu