duminică, 28 martie 2010

Pui cu chili



Pentru 4 portii:
1 limetta,
1 ardei iute uscat,
1 lingurita miere,
4 linguri sos de soia
4 fileuri de piept de pui
1/2 legatura ceapa verde
1 ceapa uscata
4 linguri ulei
250 gr orez risotto
750 ml supa de pui
2 linguri parmezan ras
sare, piper
Se amesteca sucul de limetta cu coaja rasa de limetta, ardeiul iute isat, miere, sosul de soia, sare, piper. In aceasta marinata se pune sa stea carnea de pui pentru 20-30 min.

Ceapa uscata se toaca si se caleste in 2 linguri de ulei.


 Se adauga orezul spalat si scurs bine si se mai caleste cateva minute.

 Se toarna putina supa fierbinte, amestecand mereu. Cand se absoarbe toata zeama se mai toarna supa si se amesteca.....procedeul se repeta pana cand fierbe orezul. Cand orezul e aproape fiert se adauga ceapa verde taiata rondele. Dupa ce se ia de pe foc orezul se amesteca cu parmezanul.
Carnea se scoate din marinata, se scurge si se prejeste in 2-3 linguri de ulei.
In uleiul ramas de la prajirea carnii se adauga marinata ramasa, se pune la foc mic si i  se adauga o lingurita de amidon alimentar. Se lasa la foc mic, amestecand mereu pana se leaga putin sosul. Rezulta un sos dulce-acrisor-picant ....foarte delicios care se serveste langa orez si langa carnea de pui.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu