marți, 24 noiembrie 2009

Prajitura " I love chocolate "










I-am dat aceasta denumire prajituri acesteia pentru ca are multa ciocolata in ea, defapt e o combinatie intre 3 prajituri, adica: blatul de la una, crema de la alta si glazura de la alta asa ca a iesit asa.......

Blatul 6 oua, 6 linguri zahar, 5 linguri faina, 1 ingura cacao, un praf de copt.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga galbenusurile, si se amesteca usor, treptat se adauga si faina, cacao si praful de copt amestecand usor de sus in jos cu o lingura de lemn. Se pune la copt la foc potrivit intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Crema : 200 ciocolata menaj alba, 200 ml frisca lichida. Ciocolata se rupe bucati si se pune la topit impreuna cu frisca lichidala loc mic sau la microunde ( atentie sa nu fiarba).
Se pune apoi la frigider cateva ore (cel mai bine e sa se lase la frigider de seara pana dimineata) si apoi se bate bine pana se intareste (daca e nevoie cred se poate adauga si un plic intaritor de frisca , la mine nu a fost pana acum nevoie niciodata).
Blatul se taie in doua si se umple cu aceasta crema.

Glazura: 200 gr ciocolata menaj (neagra), 50 gr unt, 2 linguri lapte .Se topeste ciocolata la foc mic, se adauga untul si laptele si se amesteca bine apoi se intinde glazura peste prajitura.

Se taie cu un cutit cald.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu