marți, 24 noiembrie 2009

Ciorba radauteana



Am preparat pentru prima data aceasta ciorbita acum aproximativ 2 ani si ceva si cum ne-a placut foarte mult am repetat operatiunea ca sa zic asa destul de des de atunci incoace......


deci Ciorba radauteana in varianta mea :


2 piepti de pui ( doar aici am schimbat reteta orginala unde aveam nevoie de un pui intreg), 3 morcovi mai mari, o radacina patrunjel, o bucata telina, o ceapa, un ardei galben, 1 cub knorr cu gust de gaina, 200 ml iaurt gras, 300 ml smantana, 4 galbenusuri, sare, piper, 4-5 catei usturoi ( depinde cat sunt de mari).

Carnea de pui se pune la fiert in apa cu sare, se spumeaza bine cand incepe sa fiarba si se adauga legumele curatate si taiate in 4, mai putin ceapa care se lasa intreaga. Se condimenteaza cu piper, se adauga cuburile cu gust de gaina si se lasa la fiert. Cand toate sunt fierte supa se strecoara. Pieptul de pui se taie cubulete. Dintre legume se pastreaza doar morcovii care se dau prin blender impreuna cu un polonic de supa, restul legumelor se arunca.
Punem supa din nou la fiert, adaugam in ea cubuletele din piept de pui, usturoiul pisat si piureul de morcovi. Lasam sa  fiarba impreuna cam 5 minute, acrim cu putin otet si oprim focul.
Galbenusurile de ou le frecam cu iaurtul si cu smantana si le adaugam in ciorba dupa ce aceasta s-a racorit putin.
Servim ciorba cu ardei iuti de la borcan

....si inca o poza din alta porte de ciorba ...mai veche...dar la fel de gustoasa...yumi




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu