joi, 30 iulie 2015

Tarta cu branza si afine



...ne plac mult afinele asa ca incerc ca sa prepar cat mai multe retete cu aceste fructe minunate atunci cand e sezonul lor...

Pentru blat:
250 gr faina
100 gr unt rece
1 ou
1 praf de sare

Framantam faina cu untul rece taiat cubulete, oul si sarea. Formam o bila la aluat pe care o dam la rece cam 20 minute.
Dupa acest timp scoatem aluatul de la frigider si il intindem intr-o forma rotunda de tort cu peretii detasabili. Avem grija sa imbracam de jumatate si peretii formei de tort.
Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita iar apoi il coacem cam 10 minute in cuptorul preincalzit la 170 grade.

Pentru umplutura:
500 gr branza dulce de vaci
4 oua
70 gr zahar
2 lg smantana
2 lg amidon
300 gr afine

Mixam branza cu smantana, galbenusurile, zaharul si amidonul.
Albusurile le mixam separat pana obtinem o spuma tare iar apoi le incorporam in crema de branza.
Intindem compozitia peste aluatul copt 10 minute, asezam deasupra afinele si mai dam la cuptor inca 40 minute.
Lasam tarta sa se raceasca in tava la temperatura camerei iar apoi o mai dam la rece 1 ora.
Desfacem inelul de la forma de copt si putem portiona si servi tarta.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu