marți, 28 iulie 2015

Cornuri cu sunca si cascaval




Pentru aluat:
500 gr faina
25 gr drojdie proaspata
150 ml lapte
1 lgt zahar
1 ou
50 gr unt
1 lgt sare
1 ou pt uns

Punem faina intr-un bol incapator.
Drojdia o frecam cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam peste ea laptele caldut si amestecam.
Facem o adancitura in faina si turnam acolo laptele cu drojdia, galbenusul usor batut, untul topit si racit. Sarea o punem undeva in lateral ca sa nu intre in contact direct cu drojdia.
Incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se lipeste de maini.
Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura:
200 gr sunca
200 gr cascaval

Aluatul dospit il intindem pe o suprafata pudrata cu faina, il taiem in forma de triunghiuri sau dreptunghi.....in functie de cat de mari doriti sa fie cornurile. Pe fiecare triunghi de aluat punem o felie de sunca si una de cascaval. Rulam si dam forma de corn. Le asezam intr-o tava tapetata cu faina si le mai lasam la dospit in tava 15 minute.
Ungem cornurile cu ou usor batut si daca dorim putem presara deasupra seminte.
Le dam la cuptorul preincalzit cam 35-40 minute pana se rumenesc frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu