luni, 5 martie 2012

Clatite brasovene

A fost prima data cand am gatit acest fel de clatite dar mi-au iesit super bune......ai mei au fost foarte incantati de ele si cu siguranta le voi mai pregati cat de curand inca o portie.....reteteta dupa care m-am inspirat a fost cea la d-lui Radu Anton Roman.....insa eu am umblat putin la cantitati......


Pentru clatite: 3 oua, 500 ml lapte, 300 gr faina , putina sare.
Se amesteca toate ingredientele cu un tel si lasam compozitia sa stea cam 20 de minute.

Intre timp pregatim umplutura: 500 gr piept de pui dezosat (eu am pus 300 gr), 500 gr ciuperci (eu am pus 300 gr), 1 ceapa mare sau 2 mai mici, 2-3 lg ulei, 1 lg cu varf de faina, 150 ml lapte, 2 oua mari, sare, piper, cimbru sau alte condimente dupa gust.
Dam prin masina de tocat pieptul de pui, ciupercile si ceapa iar apoi le punem la calit in 2-3 lg ulei. Calim amestecul de carne si ciuperci pana scade zeama pe care o lasa ciupercile. Condimentam dupa gust cu sare, piper, cimbru.
Batem ouale intr-un bol si adaugam faina diluata in lapte.
Turnam amestecul de oua si lapte peste carne si ciuperci si fierbem la foc mic pana se ingroasa compozitia. Lasam putin sa se racoreasca umplutura pana facem clatitele.

Din compozitia de clatite pe care am preparat-o mai inainte facem 14-15 clatite mai mari.
 Umplem clatitele calde cu compozitia de carne si ciuperci avand grija sa le indoim capetele inauntru ca sa nu iasa compozitia ,



 le dam prin doua oua batute cu putina sare si apoi prin pesmet



..... le prajim in baie de ulei pana se rumenesc frumos deasupra.

Le servim cu un sos de rosii sau de smantana.

2 comentarii:

  1. Super bune.Tocmai am gustat din ele si toata familia e super incantata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca v-au placut...si la noi au avut mare trecere. Pupici !!!

      Ștergere