joi, 15 martie 2012

Lasagna cu piept de pui



 un pachet foi de lasagna
700 gr piept de pui dat prin masina de tocat
1 ceapa mare
1 morcov
un borcan rosii in bulion
sare, piper, cimbru, oregano, busuioc
3 lg ulei.
Pentru sosul alb:
100 gr unt
4 lg faina
1 l lapte
300 gr cascaval razuit
sare, piper alb ,nucsoara.

Taiem ceapa solzisori si o punem la calit in 3 lg de ulei impreuna cu morcovul curatat si dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Cand s-au inmuiat adaugam pieptul de pui dat prin masina de tocat. Lasam sa se caleasca pana scade apa pe care a lasat-o iar apoi adaugam borcanul de rosii in bulion. Condimentam dupa gust cu sare, piper, oregano, cimbru si busuioc (eu am avut verdeturile din congelator ). Lasam la fiert pana sosul se ingroasa.
Intre timp preparam sosul alb: Punem intr-o cratita untul la topit. Adaugam faina si amestecam. Lasam 2-3 minute la foc mic amestecam mereu cu o lingura de lemn  iar apoi turnam laptele in fir subtire amestecand continuuu ca sa nu se formeze cocoloase.
Lasam sosul la fiert la foc mic amestecand mereu ca la o budinca pana se ingroasa ca o smantana. Condimentam dupa gust cu sare, piper alb si nucsoara.
Ungem un vas termorezistent sau o tava pentru lasagna cu putin unt. Punem un strat de sos alb, un strat de foi de lasagna, sos alb, sos de carne , cascaval razuit.
Punem apoi iar un rand de foi, sos alb, sos de carne, cascaval razuit.
Continuam pana terminam toate ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie sos alb.
Presam deasupra cascaval razuit si dam la cuptor cam 40 de minute.
Lasam lasagna sa se racoreasca cam 15 minute iar apoi o putem taia si servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu