joi, 15 martie 2012

Snitele de soia cu mujdei de usturoi

 Acesta e modul meu preferat de a gati soia.....bine inteles datorita mujdeiului nu recomand o iesire in public sau la o intalnire dupa ce ati servit acest fel de mancare.....

un pachet de soia snitele
putin delikat
ulei pentru prajit
usturoi
sare, piper, cimbru.
faina
Prima data facem mujdeiul : 1/2 caciulie mare de usturoi, sare, cativa stropi de ulei, apa.
Curatam usturoiul si il dam prin presa de usturoi sau il dam pe razatoarea cu ochiuri mici . Adaugam putina sare la usturoi si il frecam bine cu o lingura pana devine ca o pasta. Adaugam  2-3 picaturi de ulei si apa cat sa iasa un mujdei mai subtire.
Punem soia la fiert in apa cu putin delikat pentru 30 de minute. Le punem apoi la scurs intr-o strecuratoare.

Condimentam snitelele de soia cu sare, piper, cimbru. Le dam prin faina si le prajim pe ambele parti in ulei incins.


Scoatem snitelele pe servetele absorbante pentru a elimina surplusul de ulei.

Punem snitelele intr-un castron si turnam peste ele mujdeiul de usturoi.

 Le lasam cam 10 -15 minute sa se patrunda bine si putem servi.

Noi am servit pana un piure de cartofi .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu