luni, 12 martie 2012

Chiftelute de soia



un pachet soia granule  (de 100 gr)
1 cartof  fiert
2 felii de paine
2 lg ulei
2 lg apa
3 lg faina
3 catei de usturoi
sare, piper, delikat, putina boia
ulei pentru prajit
Punem soia la fiert in apa cu putin delikat  pentru 30 de minute iar apoi o punem intr-o strecuratoare si o lasam sa se scurga bine (daca e nevoie o apasam putin cu o lingura ca sa se scurga mai bine apa ).
Amestecam soia cu cartoful zdrobit, painea inmuitata in apa si usturoiul zdrobit. Incorporam apoi treptat uleiul, 2 lg de apa si 3 lg de faina. Condimentam dupa gust cu sare, piper, putina boia.
Cu mana umeda formam chiftelutele si pe prajim in ulei incins pana se rumenesc frumos.
Le scoatem pe servetele pentru a absorbi excesul de ulei.
Le putem servi calde sau reci cu diferite sosuri......eu am ales un sos de rosii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu