duminică, 10 aprilie 2011

Pulpe de pui in sos dulce-acrisor




6 pulpe de pui superioare
sucul de la 1/2 lamaie
sucul de la 1/2 portocala
2 lg miere
4 lg sos de soia
3-4 catei de usturoi
1/2 lgt garam masala
1 lgt praf de ghimbir
1 ardei iute tocat marunt
1 cana supa de pui
1/2 cutie rosii in bulion taiate cat mai marunt
2 lg sos chilli
sare dupa gust
pentru garnitura de orez: 250 gr orez, 1 l supa de pui, 1 lgt curcuma

Pulpele de pui se spala si se sterg cu un prosop. Amestecam sucul de lamaie cu sucul de portocala, sosul de soia si mierea. Punem pulpele la marinat in acest sos 1 ora.
Incingem putin ulei in tigaia wok si apoi punem la prajit pulpele scurse de marinata la foc iute cam 7-8 min. Adaugam apoi usturoiul si ardeiul iute tocat si le calim pana se inmoaie. Adaugam sosul de la marinata , supa de pui si rosiile tocate. Condimentam cu praful de ghimbir si garam masala.  Lasam la fiert sub capac cam 25 de minute amestecand din cand in cand pana sosul se ingroasa iar carnea este facuta. Adaugam sosul chilli si amestecam. Mai lasam sa dea un clocot si potrivim la gust de sare.
Pentru garnitura: Punem la fiert orezul in supa de pui , condimentam cu sare, piper, curcuma.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu