duminică, 10 aprilie 2011

Chifle pentru hamburgeri




500 gr faina,
150 ml apa
180 ml lapte
1 lgt sare
1 lg mare de zahar
50 gr unt
un pachetel grojdie uscata
1 ou
seminte de susan

Punem in cuva masini de facut paine laptele si apa caldute, oul batut, untul topit, sarea, zaharul, faina si drojdia in ordinea enumerata.
Selectam programul de framantare si dospire.
Cand e gata scoatem aluatul si il impartim in 8 parti egale. Formam bile de aluat, le aplatizam putin si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Acoperim tava cu un prosop si mai lasam chiflele in tava inca 30 de minute la dospit.

Dupa ce s-au dospit chiflele le ungem cu putina apa si le presaram cu susan apoi le introducem in cuptorul preincalzit .

Le lasam la copt 15-20 de minute.

Le scoatem si le lasam la racit pe un gratar apoi le introducem intr-o punga din plastic pentru a nu se intari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu