luni, 18 aprilie 2011

Cornuri pufoase cu mac


Aluatul:
500 gr faina
250 gr lapte caldut
50 gr unt topit
2 lg miere
1lgt rasa sare
1 pliculet drojdie uscata.
Umplutura: 100 gr mac macinat, 2-3 lg zahar, 1-2 lg gem (eu am pus de capsuni). Amestecam macul cu zaharul si cu 1-2 lg gem .
-1 ou batut cu putin lapte pentru uns pe deasupra.

Din aceste ingrediente facem un aluat pe care il framantam bine si apoi il lasam la dospit o ora intr-un loc caldut acoperit cu un prosop. (eu l-am pus la framantat si dospit in cuva masinii de facut paine ).
Aluatul dospit il scoatem pe masa presarata cu faina si il impartim in doua parti egale.
Intindem cu sucitorul fiecare bucata de aluat intr-o forma cat mai rotunda cu o groasime de aproximativ 6-7 mm si il taiem in forma de raze. Obtinem astfel 8 triunghiuri din fiecare bucata de aluat.

Punem cate o lingurita din amestecul cu mac pe fiecare triunghi.

Incepem sa rulam incepand de la baza triunghiului inspre varf.
Procedam la fel si cu a doua bucata de aluat.
Asezam cornurile obtinute intr-o tava tapetata cu hartie de copt si apoi le mai lasam la dospit in tava inca 20-30 de minute.

Le ungem apoi cu ou batut cu putin lapte si le punem la copt in cuptorul preincalzit. (La mine au fost gata in 15 min).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu