joi, 10 decembrie 2020

Biscuiti cu nuci

    




Aveam in plan acesti biscuiti de ceva vreme si pentru ca aseara am avut putin timp liber m-am pus pe treaba. Daca stiam cat sunt de buni clar nu ii lasam pe lista de asteptare pana acum .Ceea ce vreau sa va spun in primul rand despre acesti biscuitei este ca puteti pregati aluatul din timp si sa ii coaceti doar atunci cand aveti chef si nevoie . 

pentru aproximativ 24-25 de biscuiti aveti nevoie de :

160 gr unt 82 % grasime

50 gr zahar pudra

esenta de rom

220 gr faina

25 gr cacao

un varf de cutit de sare

100 gr nuci coapte si tocate 



Untul moale (se scoate cu 1-2 ore inainte de preparare pentru a fi la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul pudra iar apoi  se adauga si 1 lg esenta de rom.


 

Faina se cerne impreuna cu cacao si sarea si se adauga la unt si zahar.

Amestecam putin cu o spatula pana se aduna aluatul . Adaugam si nuca tocata.

Punem compozitia pe o folie folie alimentara si facem un rulou cu ajutorul foliei lung de aproximativ 25 cm .



 

Dam ruloul de aluat la frigider pentru cateva ore sau chiar peste noapte (daca doriti puteti pune aluatul la congelator pentru alte dati cand aveti chef de ceva dulce dar sunteti presati de timp )

Scoatem ruloul de aluat de la frigider, il taiem felii groase de aproximativ 1 cm , le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt iar apoi ii coacem in cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 15 minute .

 


Lasam biscuitii la racit in tava.

Cat sunt calzi biscuitii vor fi moi dar  se intaresc pe masura ce se racesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu