luni, 25 ianuarie 2021

Rulada cu migdale si zmeura

O rulada fina si delicata care noua ne-a placut foarte mult . Povestea ei a inceput de la punga de migdale macinate pe care o aveam in camara si care urma sa expire in curand si de la cutia de mascarpone din frigider care da, ati ghicit....era tot cu termen de expirare in cateva zile...Si uite asa, intr-o sambata dupa amiaza m-am apucat eu de treaba si a iesit rulada minunata...



 

Pentru blat am folosit:

5 albusuri mari

2 galbenusuri

5 lg zahar

8 lg faina de migdale (100 gr )

3 lg faina

1 lgt rasa praf de copt

un varf de cutit de sare

Se porneste cuptorul si se potriveste la 170 grade.

Faina se amesteca cu faina de migdale si praful de copt.

Mixam albusurile cu sarea pana obtinem o spuma tare iar apoi adaugam treptat zaharul si mai mixam pana acesta se topeste. Adaugam galbenusurile si mai mixam putin. Incepem sa incorporam si amestecul cu faina si amestecam usor cu o spatula .

Intindem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt  si nivelam (tava cu dimensiunea aproximativa de 33/45 cm- eu am folosit tava clasica de la cuptor ) .

Se coace in cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 15-20 minute pana suprafata devine usor aurie.

Blatul copt il scoatem din cuptor si asa cald, cu ajutorul hartiei de copt si al unui prosop il rulam si il lasam asa la racit.

Pentru crema:

300 ml smantana pentru frisca  (neindulcita am folosit eu )

250 gr mascarpone

3 lg zahar pudra

1 lgt esenta de vanilie

zmeura proaspata sau congelata

Incepem sa batem smantana pentru frisca (aceasta trebuie sa fie foarte rece in momentul in care incepem sa o mixam) si cand incepe sa se intareasca adaugam zaharul pudra . Continuam sa mixam pana frisca sa intareste . Amestecam frisca batuta cu mascarponele si cu esenta de vanilie.

Desfacem blatul rulat din hartia de copt si distribuim pe el 2/3 din cantitatea de crema. Pe una din margini  punem zmeura de la un capat la altul iar apoi rulam cat mai strans, astfel incat zmeura sa fie in interiorul ruladei.

Imbracam rulada cu restul de crema si nivelm cu o spatula . O dam la rece 2-3 ore.

Intr-o tigaie uscata rumenim cateva linguri de fulgi de migdale iar apoi ii presaram peste rulada pentru o nota crocanta .

Noi am servit rulada alaturi de un sos de zmeura pe care l-am facut din : o cana de zmeura congelata, putina apa si zahar dupa gust .


 

 Am pus la fiert zmeura impreuna cu putina apa si zahar. Am lasat la fiert cateva minute pana s-a topit zaharul  iar apoi le-am trecut printr-o sita .

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu