luni, 25 ianuarie 2021

Supa crema de conopida

      Nu am fost mereu fan supe crema....nu am mancat  in copilarie si sincer nici nu stiam ca exista asa ceva...Situatia s-a schimbat dupa ce am avut copii si incercam tot felul de metode prin care sa ii fac sa manance din legumele care nu erau chiar pe placul lor. Supa crema era una din aceste metode. Intre timp si-au cam dat ei seama de smecherie dar supa crema a devenit una dintre supele preferate.

 



La aceasta supa crema m-am inspirat din cartea Laurei Laurentiu si am adaptat putin cu ce aveam prin frigider:

o conopida potrivita ca marime

2 cartofi

1 ceapa

2 catei de usturoi

o para 

ulei de masline

1 pahar smantana pentru gatit

50 gr crema de branza 

2 l supa de legume, apa, sau supa de pui

sare, piper

pentru servit felii de bacon 


Ceapa se curata si se taie solzisori. cartofii se curata si se taie cubulete, conopida se desface in buchetele, para se curata, i se indeparteaza cotorul si se taie cuburi.

In 2 lg ulei de masline punem la calit ceapa pana se inmoie putin . Se adauga apoi usuroiul taiat felii, cartofii , conopida si para. Se calesc si acestea putin iar apoi adaugam apa sau supa cat sa le acopere. Se acopera vasul si se lasa la fiert pana se inmoaie (cam 25 min). Se adauga si sare si piper dupa gust.

Cand legumele sunt fierte sa i-a oala se pe foc si se paseaza supa cu un blender vertical. Se adauga crema de branza si se mai mixeaza putin cat sa se incorporeze si aceasta.

Se pune din nou supa la foc cat sa dea 2-3 clocote. Se adauga smantana lichida si se amesteca bine.

Supa se serveste calduta impreuna cu felii de bacon prajite intr-o tigaie fara grasime si scoase apoi se servetele absorbante pentru a elimina excesul de grasime .

   





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu