duminică, 16 august 2015

Pui aromat la cuptor cu lamaie si cimbru



1 pui
1 lamaie
1 caciulie de usturoi
crengute de cimbru
sare
piper proaspat rasnit
1 lgt boia dulce
cateva linguri de ulei

Puiul il spalam si stergem .
Intr-un bol mai mic amestecam bine 1 lg sare, piper, boiaua, coaja rasa de la 1/2 din lamaie, 5-6 catei de usturoi curatati si dati pe razatoare, zeama de lamaie , 3-4 lg ulei.
Masam puiul bine cu acest amestec si il lasam sa stea asa 30 minute.
Ungem o tava cu putin ulei si asezam puiul in tava . Adaugam si 1/2 pahar de apa. Restul de usturoi il curatam si asezam in tava pe langa pui. Punem si cateva crengute de cimbru.

Incingem cuptorul la 200 grade si dam puiul la cuptor cam o ora si 20 de minute pana se rumeneste frumos. Din cand in cand il stropim cu sos din tava.
Noi am servit puiul cu un piure de cartofi si o salata de rosii si castraveti.

2 comentarii: