duminică, 16 august 2015

Prajitura de vara fara coacere

O prajiturica racoaroasa, usoara si rapid de preparat pe care v-o recomand din suflet .



350 ml lapte condensat
500 ml smantana pentru frisca
zahar pudra dupa gust daca frisca pe care o folositi nu este deja indulcita. Eu am folosit frisca indulcita asa ca nu am mai folosit zahar.
9 foi gelatina
250 gr zmeura proaspata spalata si scursa.
24 piscoturi

pentru sirop:
4 lg zahar, o cana de apa, esenta de vanilie
Pentru sirop caramelizam zaharul intr-o craticioara iar apoi il stingem cu apa. Lasam la foc pana se topeste tot zaharul iar apoi dam siropul la racit. Adaugam esenta de vanilie si amestecam.

Mixam frisca pana sa intareste si o dam la rece.
Foile de gelatina le punem la hidratat in putina apa.
Intr-o craticioara punem la incalzit cam 100 ml din laptele condensat fara sa il aducem la temperatura de fierbere.
Scurgem de apa foile de gelatina iar apoi le adaugam in laptele condensat cald si amestecam pana se topesc.
In frisca batuta adaugam laptele condensat ramas si laptele condensat cu gelatina. Amestecam bine.
Tapetam cu folie alimentara o tava de chec.
Turnam in tava tapetata 1/3 din crema.
 Asezam deasupra zmeura.
 Peste zmeura adaugam jumatate din crema ramasa.
Insiropam o parte din piscoturi si le asezam peste crema.
Turnam deasupra restul de crema iar peste crema asezam restul de piscoturi insiropate.
Dam prajitura la rece 4-5 ore sau mai bine peste noapte iar apoi o putem servi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu