joi, 21 iunie 2012

Pui taranesc cu sos de rosii

...am uitat sa va povestesc cum in primavara  dupa ce am vazut la tv atatea reportaje despre carnea de pui si nu numai injectata cu tot felul de chestii ne-am hotarat sa ne cumparam pui pe care sa ii crestem in curte...zis si facut...sotul meu le-a amenajat un loc iar acum dupa cateva luni  avem la masa carne proaspata  de pui crescuti la curte....


un pui  de casa (eu am folosit doar pulpele pentru ca erau destul de mari)
2-3 cepe verzi
un ardei gras (pe el am uitat sa il pozez)
o conserva de rosii in bulion (eu am avut rosii cherry in bulion de vara trecuta)
sare, piper
putina faina
ulei
2 cani supa de pui

Carnea de pui o portionam, o condimentam cu sare si piper si o dam prin faina.
Incingem putin ulei intr-o cratita si punem puiul la prajit pana se rumeneste frumos pe toate partile.


Scoatem carnea si o pastram la cald.
In uleiul ramas punem la calit ceapa taiata solzisori si ardeiul taiat cubulete.

 Cand acestea s-au inmuiat adaugam conserva de rosii, supa si carnea si lasam la fiert pana carnea e bine facuta iar sosul a scazut si s-a ingrosat. Potrivim la gust cu sare si piper.
Servim cu mamaliguta.

Un comentariu:

  1. mmm,ii simt mirosul,super bun,cu un asa pui,,,faci pofta cu pozele astea

    RăspundețiȘtergere