luni, 31 octombrie 2011

Tocanita de ciuperci


500 gr ciuperci champignon (eu luam din piata din cele albe de obicei dar acum doamna  de la care cumpar avea un soi de ciupercute maronii care zicea ca sunt tot chamignon dar ca sunt mai gustoase)
1 ceapa
1 ardei gras
2-3 catei de usturoi
1 lg faina
4-5 lg smantana
putina boia, sare, piper

Tocam marunt ceapa si ardeiul gras si le punem la calit cateva minute in putin ulei.

 Cand s-au inmuiat adaugam usturoiul tocat si mai lasam putin la calit.

Ciupercile le spalam bine , le lasam la scurs si apoi le feliem.


Adaugam ciupercile peste ceapa si ardeiul calit, condimentam cu boia, sare piper,  adaugam apa cat sa le acopere si lasam la fiert.

Cand ciupercutele s-au patruns luam un polonic din zeama in care au fiert si o amestecam cu 1 lg faina. Turnam ingrosala peste ciuperci si lasam sa mai dea cateva clocote pana sosul se ingroasa.
Oprim focul si adaugam smantana.

 Amestecam bine si presaram patrunjel verde tocat.
Servim tocanita langa o mamaliguta.

Un comentariu: