joi, 13 octombrie 2011

Miel la protap

Noi nu suntem mari mancatori de carne de miel dar mielul preparat in acest fel e un DELICIU ...................pur si simplu nu poti sa te abtii sa te  invarti pe langa protap si sa ciugulesti din friptura delicioasa






un miel de aproximativ 10 kg (noi am folosit doar jumatatea din spate pentru protap....restul le vom folosi la alte preparate delicioase)
usturoi
sare grunjoasa, piper
vin rosu
busuioc proaspat tocat

Carnea de miel se impaneaza cu catei de usturoi si se condimenteaza cu sare si piper.
Se face un sos din vin rosu,usturoi zdrobit, sare grunjoasa, piper si cateva frunze de busuioc tocate.
Se face focul, se fixeaza mielul bine pe protap si apoi urmeaza operatiunea de invartit la protap care dureaza cateva ore (bine inteles ca aici e nevoie de mai multa lume ca sa se faca cu schimbul ). Cam o data la 15 minute se unge bine mielul cu sosul de vin si usturoi pe toata suprafata cu ajutorul unei pensule.
Pe masura ce se frige mielul se taie felii de carne si se servesc cu cartofi la cuptor si salata de care doriti (noi am avut salata de rosii si castraveti)





Un comentariu: