luni, 31 octombrie 2011

Prajitura cu mere si scortisoara




Aluatul:
 3 cani de faina, 3 lg zahar brun, 3 lg untura, 2 oua, 3-4 lg lapte, un praf de sare, 1/2 lgt bicarbonat stins cu zeama de lamaie.
Umplutura: 1 kg mere, zahar dupa gust, 3 lg gris (plus inca 4 lg), scortisoara, 1 plic zahar vaniliat.
Prima data pregatim umplutura: curatam merele, le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, le punem intr-o cratita si le calim. Le lasam apoi la racit.
Cand s-au racit adaugam zahar dupa gust, 3 lg gris, scortisoara si zaharul vaniliat.
Aluatul: faina o amestecam cu untura pana devine un aluat faramicios. Adaugam ouale, zaharul , sarea, laptele si bicarbonatul si incepem sa framantam. Daca aluatul e prea moale mai putem adauga putina faina iar daca e prea tare putin lapte. Impartim aluatul obtinut  in doua parti egale.
Intindem o foaie din prima parte de aluat si o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presaram deasupra 4 lg gris si asezam deasupra merele calite pe care le nivelam bine.
Intindem inca o foaie din restul de aluat si o asezam peste umplutura de mere. Intepam prajitura din loc in loc cu o furculita si apoi o punem la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos.

Lasam prajitura la racit in tava iar apoi o pudram cu zahar si o portionam.



3 comentarii:

  1. Foarte buna reteta si usor de facut, azi am facut aceasta prajitura cu mere.
    Felicitari pt blog, este foarte bine organizat si ai o multime de retete delicioase pe care abia astept sa le incerc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua!Mi-a placut cum arata prajitura si as vrea sa o fac si eu dar am o intrebare:ce dimensiuni are tava?

    RăspundețiȘtergere