duminică, 26 noiembrie 2017

Chiftele de dovleac si quinoa la cuptor ( de post )


o ceasca quinoa
2 dovlecei
2 lg  faina de in
2 lg tarate psyllium
3 catei usturoi
1 ceapa mica rasa (optional)
sare, piper

Nu este pentru prima data cand prepar chiftelute de dovlcei dar este pentru pentru prima data cand prepar chiftelute de dovlcei si quinoa.  Recunosc ca nu m-am asteptam sa fie atat de bune si sa fie acceptate atat de usor de restul familiei (in special de copii ) care in momentul in care aud de quinoa nu sunt atat de incantati.

Pentru inceput am spalat quinoa in cateva ape iar apoi am pus-o la fiert impreuna cu o ceasca de apa. Am fiert cam 10-15 minute pana aceasta a absorbit toata apa iar apoi am lasat-o la racit.
Dovlceii i-am spalat, curatat si razuit. I-am presarat cu putina sare si am lasat sa se inmoaie  cam 10 minute.
Intr-un bol am pus quninoa fiarta, dovlceii rasi si storsi de apa pe care au lasat-o , usturoiul pisat, ceapa, sare, piper dupa gust, faina de in si taratele de psyllium (acestea au rolul de a lega compozitia si inlocuiesc oul in chiftelutele vegetale). Am amestecat.
 Cu mana usor umezita am format chiftelutele, le-am asezat intr- o tava cu hartie de copt si le-am stropit cu putin ulei.

Le-am copt la 180 grade timp de aproximativ 30 de minute. Dupa aproximativ 20 de minute le-am intors pentru a se rumeni pe ambele parti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu