duminică, 20 noiembrie 2016

Prajitura Revani




Tare mult mi-a placut aceasta prajiturica cu blatul ei umed si acrisor.

200 gr gris
50 gr faina
4 oua mari
130 gr zahar
1 praf de copt
150 gr iaurt
120 ml ulei
sucul de la 1/2 lamaie de coaja (va sfatuiesc sa fie lamaie bio)

Siropul:
500 ml apa
300 gr zahar
1 baton scortisoara
sucul de la 1/2 lamaie

fulgi de cocos pentru presarat pe deasupra

Se face intai siropul:
se pune la fiert apa +zaharul+scortisoara. Se fierb impreuna cam 10 minute. La final adaugam zeama de lamaie si lasam la racit.

Blatul:
Intr-un bol batem ouale cu zaharul, uleiul si iaurtul.
In alt bol amestecam grisul cu faina si praful de copt. Le incorporam in compozitia cu ouale. Adaugam si coaja si zeama de lamaie si amestecam bine.

Compozitia rezultata o turnam intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt si o coacem 30 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade.

Blatul copt se taie cat este inca fierbinte si deasupra se toarna siropul racit.


Deasupra se presara nuca de cocos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu