duminică, 2 martie 2014

Tort cu ganaj din ciocolata alba si fructe de padure



Pentru blat:
6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina
1/2 pliculet praf de copt

Pentru ganajul de ciocolata:
250 gr ciocolata alba
250 gr frisca lichida

fructe de padure si capsuni congelate

Blatul:
Separam ouale. Albusurile le batem cu zaharul pana obtinem o spuma tare. Adaugam galbenusurile si mai mixam putin. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in spuma de oua. Turnam compozitia intr-o forma unsa si tapetata cu faina. Coacem la cuptorul preincalzit cam 35-40 min la 160 grade.

Pentru crema: Ciocolata rupta in bucati o topim pe aburi impreuna cu frisca lichida (nu trebuie sa fiarba ). Lasam la racit iar apoi punem crema la frigider peste noapte. A doua zi o mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Decongelam fructele. Cam 200 gr capsuni amestecate cu frcute de padure le dam prin blender pana obtinem un piure.

Blatul copt si racit il taiem in trei felii si il insiropam cu un sirop preparat din zahar caramelizat si apa.


Asezam prima felie de blat pe un platou si o ungem cu 1/2 din piureul de fructe.

Intindem 1/2 din crema si presaram fructe de padure.

Acoperim cu a doua felie de blat pe care o ungem si pe ea cu piure de fructe. Intindem si restul de crema si nivelam.Presaram iar fructe de padure. Acoperim cu ultima felie de blat.

Imbracam tortul int-un strat de frisca batuta.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu