duminică, 2 martie 2014

Supa de rosii cu taietei de casa




1 morcov mare
1 ceapa
1 bucatica telina
 1 radacina pastarnac
750 ml suc de rosii
patrunjel verde tocat
1 lg zahar
sare, piper
Pentru taietei: 100 gr faina, 1 ou

Legumele le curatam,. le spalam, le taiem cubulete si le punem la fiert in 1, 5 l apa. Le fierbem cam 15-20 minute iar apoi adaugam sucul de rosii si zaharul si mai fierbem cam 20-30 minute. Condimentam cu sare si piper.
Pana fierbe supa ne ocupam de taietei. Intr-un bol punem faina si ou , amestecam si framantam o coca potrivita (daca mai trebuie putem adaugat cativa stropi de apa).Pe masa presarata cu faina intindem aluatul intr-o foaie cat mai subtire. O presaram cu faina iar apoi o rulam intr-un sul cat mai strans si taiem fasii subtiri. Rasfiram taieteii pe un stergar si ii lasam sa se usuce 10-25 minute iar apoi ii fierbem in apa cu putina sare.

Supa fiarta o dam prin blender iar apoi adaugam taieteii in supa. Adaugam si patrunjel verde tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu