joi, 28 aprilie 2011

Cremvusti in aluat


500 gr faina
250 ml lapte caldut
1 pliculet drojdie uscata
1 lgt sare
25 gr unt topit
Se framanta un aluat din aceste ingrediente (eu l-am facut la masina de facut paine) si il lasam la dospit cam o ora pana isi dubleaza volumul.
Intindem apoi aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina intr-o foaie de aproximativ 1 cm grosime. Taiem foaia de aluat in patrate cu latura putin mai mare decat marimea cremvustilor . (mie mi-au iesit 10 buc).
Invelim cremvusti in patratele de aluat si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt unde ii mai lasam la dospit 20-30 de minute.
Ungem cu putina apa fiecare rulou cu cremvusti si presaram susan
Dam tava la cuptorul preincalzit cam 15-20 de minute.
Se servesc calduti cu ketchup .

luni, 18 aprilie 2011

Ciocanele cu hribi si rosii la cuptor



6 bucati ciocanele de pui mai mari
500 gr hribi congelati
1 rosie
4-5 catei de usturoi
sare, piper
1-2 crengute de cimbru (eu am avut din congelator), maghiran.
ulei de masline.

Am asezat ciocanelele condimentate cu sare si piper intr-o tava unsa cu putin ulei. Printre ele am asezat hribi decongelati taiati grosier si apoi am presarat usturoiul taiat felii mai groase. Rosia am taiat-o felii si am asezat feliile de rosie peste ciocanele.




Am mai presarat putina sare deasupra, piper proaspat rasnit, 2 crengute din cimbrul pe care il am de asta vara pastrat la congelator si cateva fire de maghiran proaspat (din ghiveciul de pe pervaz)

 si apoi am mai stropit cu putin ulei de masline. Am adaugat si un paharel pe apa, apoi am acoperit tava cu folie de aluminiu si am pus-o la cuptor cam 40 de minute. Intre timp am mai scos tava de la cuptor de vre-o doua ori ca sa stropesc carnea cu sos din tava, iar inainte cu 10 minute de a fi gata am indepartat folia de aluminiu ca sa se rumeneasca frumos ciocanelele.
Noi am servit langa un piure de cartofi (asta a fost dorinta fiicei mele).


Cornuri pufoase cu mac


Aluatul:
500 gr faina
250 gr lapte caldut
50 gr unt topit
2 lg miere
1lgt rasa sare
1 pliculet drojdie uscata.
Umplutura: 100 gr mac macinat, 2-3 lg zahar, 1-2 lg gem (eu am pus de capsuni). Amestecam macul cu zaharul si cu 1-2 lg gem .
-1 ou batut cu putin lapte pentru uns pe deasupra.

Din aceste ingrediente facem un aluat pe care il framantam bine si apoi il lasam la dospit o ora intr-un loc caldut acoperit cu un prosop. (eu l-am pus la framantat si dospit in cuva masinii de facut paine ).
Aluatul dospit il scoatem pe masa presarata cu faina si il impartim in doua parti egale.
Intindem cu sucitorul fiecare bucata de aluat intr-o forma cat mai rotunda cu o groasime de aproximativ 6-7 mm si il taiem in forma de raze. Obtinem astfel 8 triunghiuri din fiecare bucata de aluat.

Punem cate o lingurita din amestecul cu mac pe fiecare triunghi.

Incepem sa rulam incepand de la baza triunghiului inspre varf.
Procedam la fel si cu a doua bucata de aluat.
Asezam cornurile obtinute intr-o tava tapetata cu hartie de copt si apoi le mai lasam la dospit in tava inca 20-30 de minute.

Le ungem apoi cu ou batut cu putin lapte si le punem la copt in cuptorul preincalzit. (La mine au fost gata in 15 min).

luni, 11 aprilie 2011

Homemade Bounty









Sotul meu si cu mine suntem mari fani bounty, asa ca am fost foarte bucuroasa cand am dat de aceasta reteta a Laurei Adamache....acum pot prepara dulcele nostru preferat in casa....nici nu ne-a venit sa credem ca la gust seamana izbitor de mult cu originalul Bounty
Ingrediente:
85 gr zahar
50 gr unt
200 ml frisca lichida
200 gr nuca de cocos
300-350 gr ciocolata cu lapte

Punem intr-o craticioara frisca, untul si zaharul si le dam la foc mic amestecand continuu pana se topeste zaharul si untul.
Tragem apoi cratita deoparte si adaugam nuca de cocos. Amestecam bine.

Pe o tava sau pe hartie pergament turnam compozitia rezultata si o intindem in forma unui dreptunghi cu o inaltine de aproximativ 2 cm.

Dam la rece jumatate de ora si apoi il taiem in fasii late de aproximativ 1,5 cm si lungi de 6-7 cm.
Rotunjim bastonasele rezultate putin la capete cu mana si apoi dam iar la rece 2-3 ore.
Topim ciocolata pe baie de aburi iar apoi luam cu grija cate un bastonas de cocos si il introducem in ciocolata topita. Le punem la scurs pe hartie pergament si apoi le dam iar la rece pana se intareste ciocolata.





Rulada cu crema de capsuni






Blatul: 4 oua, 4 lg zahar, 4 lg faina, 1/2 pliculet praf de copt
Batem albusurile spuma tare, adaugam galbenusurile unul cate unul si amestecam usor. Incorporam si faina amestecata cu praful de copt amestecand usor cu o lingura de lemn.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt , nivelam si dam la cuptorul preincalzit.

Verificam cu o scobitoare cand e gata.
Asezam blatul copt pe un prosop de bucatarie umezit si il rulam cu ajutorul prosopului. Lasam la racit.


Siropul: 150 m apa calduta, un plic cappuccino de ciocolata. Preparam un cappuccino dupa instructiunuile de pe pachet.

Crema: 500 gr capsuni ( eu am avut din congelator), zahar pudra dupa gust, 250 gr mascarpone, 250 ml frisca lichida, un pliculet gelatina granule.
Capsunile de dam prin blender pana obtinem o crema fina. Adaugam in piureul de capsuni zahar pudra dupa gust si amestecam.


Gelatina o punem la hidratat in putina apa si apoi o topim pe baie de aburi. Adaugam gelatina la piureul de capsuni si amestecam bine.
Batem frisca.
Mixam bine frisca batuta cu mascarponele si piureul de capsuni.
Desfacem blatul rulat, il insiropam cu cappuccino si intindem pe el jumatate din crema. Rulam iar apoi imbracam rulada cu restul de crema.


Dam la rece 2-3 ore.


Tiramisu cu capsuni la pahar

Un desert foarte rapid de preparat si foarte delicios...
piscoturi
200 gr mascarpone
200 gr capsuni zdrobite
200 gr frisca lichida
cafea concentrata

Batem frisca si apoi o mixam impreuna cu mascarponele si capsunile.
Punem in pahare un strat de crema, apoi 2 piscoturi inmuiate in cafea, iar crema , apoi piscoturi inmuiate in cafea si tot asa pana umplem paharele. Ultimul strat sa fie de crema. Presaram putin nes deasupra si dam la rece pana in momentul servirii.

duminică, 10 aprilie 2011

Hamburgeri facuti in casa




600 gr carne tocata amestec de vita si porc
1 ceapa mare tocata cat mai marunt
1/2 lgt praf de coriandru
1/2 lgt praf de chimen
sare, piper
1 ou
2 lg cascaval razuit
2-3 lg pesmet.
Amestecam toate aceste ingrediente si formam 6 chiftele mari (cam de o palma ). Dam chiftelele prin pesmet si apoi le prajim pe ambele partii in ulei incins. Le scoatem pe servetele pentru a absorbi excesul de ulei.



Luam 6 chifle de hamburgeri, le umplem cu cate o chiftea, rondele de ceapa rosie, felii de castraveti murati , ketchup si maioneza si apoi savuram hamburgerii langa o portie de cartofi prajiti.