luni, 5 decembrie 2011

Snikers 2

E prima data cand fac snikers dupa aceasta reteta dar cu siguranta nu va fi ultima....a iesit super buna.....





Blatul: 9 albusuri, 300 gr zahar, 300 gr nuca macinata, 5 lg faina, 1 praf de copt, 200 gr ciocolata alba razuita.
Batem bine albusurile cu zaharul. Amestecam nuca macinata cu faina si praful de copt. Incorporam amestecul de nuca si faina in spuma de albusuri. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit.


Dupa ce s-a copt  presaram peste blatul cald ciocolata alba razuita. (Ciocolata se topeste imediat asa ca se poate intinde apoi cu o spatula).


Crema: 15 lg zahar (eu am pus zahar brun), 300 gr unt sau margarina (eu am pus unt), 9 galbenusuri, 300 gr nuca prajita si maruntita.
Se caramelizeaza 7 lg zahar, se aduga untul taiat cubulete peste zaharul caramelizat si lasam la fiert la foc mic pana se topeste tot zaharul. Mixam galbenusurile cu restul de zahar si le adaugam la caramelul de pe foc . Mai lasam sa fiarba cateva minute impreuna amestecand mereu si apoi adaugam si nuca prajita si maruntita . Lasam sa mai fiarba 1-2 minute si oprim focul. Lasam crema sa se racoreasca putin (doar cateva minute ) si apoi o intindem peste blat.
Lasam la racit si apoi facem o glazura de ciocolata neagra pe care o intindem deasupra peste crema. (La faza asta eu deja eram contratimp pentru ca trebuia sa plec undeva asa ca peste crema calda am presarat ciocolata cu lapte razuita care s-a topit la contacul cu crema inca calda iar dupa aceea am nivelat-o cu o spatula....tot in mare graba )


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu