luni, 5 decembrie 2011

Fursecuri cu nuci si alune

...si ca sa fim siguri ca Mosul va fi foarte darnic i-am mai pregatit un dulce...




250 gr nuca macinata
250 gr unt
100 gr zahar
2 oua
350 gr faina
alune de padure sau arahide
100 gr ciocolata amaruie pentru ornat.
Framantam un aluat din untul la temperatura camerei, zaharul, ouale, nuca si faina pe care il dam  apoi la rece 30 de minute invelit intr-o folie alimentra.
Facem apoi mingiute de aluat de dimensiunea unei nuci pe care le aplatizam putin, asezam cate o aluna sau arahida la mijloc si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
La operatiunea asta la noi s-a muncit in echipa:







Dam la copt la cuptorul preincalzit pana incep sa se rumeneasca usor, le lasam la racit iar apoi le ornam cu ciocolata topita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu