luni, 5 decembrie 2011

Briose si minichec pentru Mos Nicolae

Pentru ca Mos Nicolae sa fie generos cu noi i-am pregatit impreuna cu prichindeii mei cateva briose si un mini chec in forma de cap de Mos....







100 gr unt la temperatura camerei
125 gr zahar
2 oua
250 ml lapte
1 esenta de portocale
1 pliculet zahar vaniliat
250 gr faina
1 plic praf de copt.

Spumam untul cu zaharul. Adaugam ouale, esenta de portocale , zaharul vaniliat si mixam cateva minute.
Amestecam faina cu praful de copt . Adaugam faina la compozitia de unt cu zahar treptat alternand cu laptele.
Turnam compozitia in formele unse cu putin ulei si tapetate cu faina.

Pentru glazura : zahar pudra, 2-3 lg apa calduta, colorant alimentar, creioane pentru decorat.

Zaharul pudra il amestecam intai cu 1 lg apa si in functie de cat iese de moale glazura mai adaugam cate putina apa pana ajungem la consistenta dorita. In functie de preferintele pentru ornare se poate adauga colorant alimentar (noi ne-am ajutat de o pensula ca sa il pictam pe Mosul ) .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu