marți, 11 octombrie 2011

Prajitura cu migdale si ciocolata


Foile: 10 oua, 100 gr migdale macinate, 5 lg faina, 10 lg zahar, 1 lg cacao, 1 praf de copt.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile unul cate unul si amestecam usor dupa fiecare. Migdalele le amestecam cu faina si praful de copt si le incorporam usor in spuma de oua.
Impartim compozitia in 5 parti egale. Doua dintre parti le amestecam cu 1 lg cacao si din aceasta compozitie vom coace 2 foi pe fundul tavii unse si tapetate cu faina. Din restul de compozitie coacem 3 foi.
Crema a fost cea de la tortul cu ness si nuca in care am adaugat in ea 3 lg de cacao la final.
Montarea: o foaie alba, crema, foaie neagra, crema, foaie alba, crema, foaie neagra, crema, foaie alba.
Glazura: Ciocolata menaj topita pe aburi impreuna cu putina frisca lichida sau orice glazura de ciocolata doriti.
Se da la rece pana a doua zi si apoi se taie.


Un comentariu: