miercuri, 23 februarie 2011

Tarta cu capsuni




Aluatul: 125 gr unt rece, 100 gr zahar pudra, 2 lg smantana , 1 ou, 250 gr faina, coaja rasa de lamaie, un varf de cutit de sare.
Umplutura: un plic budinca de vanilie, 400 ml lapte, 4 lg zahar, 300 gr capsuni (eu am avut congelate),o mana de zmeura (eu am avut tot congelata), un pliculet tort gelee rosu.

Se amesteca faina cu zaharul si untul taiat cubulete pana devine un aluat sfaramicios. Adaugam oul, smantana , sarea si coaja de lamaie si framantam.
Facem apoi o bila din aluat pe care o invelim in folie alimentara si o dam la frigider 20-30 de minute.
Intindem apoi aluatul intr-o tava de tarta unsa si coacem in cuptorul preincalzit cam 20 de minute.
Lasam tarta la racit.
Preparam budinca de vanile dupa instructiunile de pe pachet cu laptele si zaharul si apoi o lasam sa se racoreasca putin acoperita cu o folie ca sa nu faca pojghita.
Turnam budinca peste tarta si nivelam cu un cutit. Asezam capsunile feliate peste budinca, la mijloc aranjam zmeura, turnam pliculetul de tort gelee preparat dupa instructiunile de pe pachet deasupra si dam tarta la rece cateva ore inainte de servire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu