vineri, 24 septembrie 2010

Prajitura cu crema de piersici







 Blatul: 6 oua, 6 linguri de zahar, 1/2 pachet de praf de copt, 4 linguri faina, 2 linguri de cacao.

 Se bat albusurile spuma tare cu zaharul, se adauga galbenusurile rand pe rand si apoi se adauga in ploaie faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se amesteca usor cu o lingura de lemn si se pune la copt in tava tapetata cu hartie de copt.
Se verifica cu o scobitoare cand e gata 
Crema: 500 gr piersici bine coapte, 500 ml frisca lichida, un pachet 10 gr gelatina granule, zahar pudra dupa gust.
Piersicile se curata si se zdrobesc, frisca de bate tare. Gelatina se pune la hidratat in 100 ml apa rece si apoi o topim pe baie de abur. Adaugam gelatina topita la piureul de piersici si daca ni se pare acrisoara compozitia putem pune si putin zahar pudra dupa gust , le amestecam bine si apoi le punem peste frisca batuta. Mai mixam putin si gata.
Frisca batuta pentru pus pe deasupra.
Montarea: Pestre blatul racit se intinde crema de piersici, se da la rece 1-2 ore si apoi intindem deasupra un strat de frisca .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu