duminică, 8 ianuarie 2017

Cornuri de brutar

Tare bune si pufoase sunt aceste cornuri si desi aflasem reteta de foarte mult timp nu stiu ce ce nu le-am preparat pana acum.



Pentru aluat:

500 gr faina
300 ml apa calduta
4 lg ulei
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
un pliculet drojdie uscata

Pentru uns:
ulei
1 galbenus
sare grunjoasa optional pentru presarat pe deasupra

Daca se framanta  cu mana se pune intr-un bol adanc faina si apoi restul ingredientelor pentru aluat si se framanta pana se obtine un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Se acopera bolul cu aluatul cu un servet si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul
Eu m-am folosit de masina de facut  paine pentru aceasta operatiune asa ca am pus in cuva ingredientele in urmatoarea ordine:
apa, sare, zahar, ulei, faina drojdie .
Am selectat programul de framantat si dospit.
Aluatul dospit se rastoarna pe blatul de lucru uns cu ulei si se imparte in 8 mingiute egale.
Fiecare mingiuta de aluat se aplatizeaza cu mana, se unge cu ulei si se ruleaza.
Aluatul rulat se rasuceste ca un melc .
Se procedeaza la fel  cu toate mingiutele de aluat.
Fiecare melc de aluat se aplatizeaza cu ajutorul unui sucitor iar apoi se ruleaza si i se da forma de corn.
Se asaza cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Galbenusul de ou se amesteca cu 1 lg apa iar apoi se ung cu el cornurile si optional se presara cu sare grunjoasa. Eu am presarat sare doar pe jumatate din ele.
Se mai lasa la dopsit 10 minute iar apoi le coacem in cuptorul preincalzit la 170 grade timp de aproximativ 20-15 minute . Eu am pus pe functia cu ventilatie.
Cum eu eram cu ieduta dupa mine nu am apucat sa fac poze in timpul prepararii dar ca sa intelegeti mai vine eu m-am inspirat de aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu