luni, 3 ianuarie 2011

Rulada cu crema dobos




Blatul: 4 oua, 4 lg zahar, 4 lg faina, o lingurita praf de copt.
Sparam ouale, se bat albusurile spuma tare, se adauga galbenusurile rand pe rand si batem usor dupa fiecare, adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit. Cand e gata scoatem blatul  pe un prosop de bucatarie umezit si rulam blatul cu ajutorul prosopului.

Crema,  dupa cum am si numit rulada e crema de la prajitura dobos pe care am preluat-o de la Teo, adica:

250 gr unt
2-3 lg lapte fierbinte
200 gr ciocolata cu lapte
150 gr zahar
5 galbenusuri
2 esente de rom

Batem untul spuma impreuna cu laptele fierbinte. Separat frecam galbenusurile cu zaharul pana se topeste.
Punem crema de unt peste cea de galbenusuri si apoi incorporam ciocolata topita pe baie de aburi si apoi adusa la temperatura camerei. Punem si esentele de rom si amestecam bine.
Desfacem blatul rulat, intindem 3/4 din crema pe blat si apoi rulam.
Acoperim rulada cu restul de crema si apoi presaram nuca macinata.
Dam la rece 2-3 ore si apoi putem taia rulada.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu