luni, 2 mai 2016

Coronita si iepurasi de Paste






Am dorit sa le fac o bucurie copiilor asa ca am pregatit pentru masa de Paste din acest am aceasta painica coronita si chifle iepurasi. Tare au fost incantati de ele micutii mei.

Pentru aluat:

650 gr faina
350 ml lapte
3 galbenusuri
110  gr unt topit si lasat la racit
1 lgt sare
1/2 lgt zahar
1 pliculet drojdie uscata

1 ou pt uns pe deasupra

In curva masinii de paine am pus laptele amestecat cu untul si galbenusurile usor batute. Am adaugat sarea si zaharul.
Am pus deasupra faina si ultima data drojdia uscata.
Am selectat programul de framantat si dospire si intre timp mi-am vazut de alte treburi.
Daca nu aveti masina de facut paine sau alt aparat de framantat aluatul se poate framanta usor si cu mana pana se obtine un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Se lasa apoi aluatul la dospit la temperatura camerei acoperit cu o folie alimentara pana isi dubleaza volumul.

Aluatul gata dospit se asaza se blatul de lucru uns cu putin ulei si cu mainile se intinde intr-o forma de dreptunghi. Se impatura apoi in 3 pe de-a lungul si apoi inca o data in 3 pe de-a latul ca la foietaj.
Il lasam asa la dospit inca 20 de minute.

Din aluatul obtinut am taiat 1/3 din care am modelat iepurasii iar restul de aluat l-am impartit in 3 parti egale din care am modelat 3 suluri de aluat.  Am impletiti cele 3 suluri de aluat .
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt am asezat in centru un bol rotund uns la suprafata cu putin ulei. In jurul bolului am asezat aluatul impletit sub forma unei coronite si am unit capetele. Am luat bolul si am lasat coronita la dospit in tava inca 15-20 minute.
Intre timp am modelat si iepurasii si i-am lasat si pe ei la dospit intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Am uns coronita si chiflele iepurasi un ou batut si i-am copt dupa cum urmeaza:
-chifele 20 de minute in cuptorul preincalzit la 175 grade.
-coronita primele 10 minute in cuptorul preincalzit la 200 grade iar apoi am redus temperatura la 170 grade si am mai copt inca o jumatate de ora.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu