marți, 26 aprilie 2016

Cheesecake cu capsuni

Pentru ca am fost provocata de Doamna Liana, una dintre minunatele Bucatarese vesele , sa pregatesc un desert  pentru masa de Paste folosind produsele Dr Oetker iata vin si eu cu acest tort de branza care la noi a fost pe placul intregii familii ( a mancat  chiar si Iulia mea cu mare pofta desi ea nu este fan branza ).



Pentru blatul de biscuiti avem nevoie de:
300 gr biscuiti simpli
150 gr unt topit si racit

Crema:
500 gr branza dulce de vaci mai moale
150 gr zahar pudra vaniliat de la Dr Oetker
1 fiola esenta de vanilie de la Dr Oetker
400 gr smantana pentru frisca
15 gr gelatina granule Dr Oetker
5-6 lg lapte

Pentru decor :
500 gr capsuni
1 pliculet tort jelee rosu Dr Oetker

Pentru blat punem biscuitii in robotul de bucatarie si ii mixam pana obtinem un fel de pesmet din biscuiti
Untul in topim si il lasam putin la racit.
Intr-un bol punem pesmetul din biscuiti si untul topit si amestecam bine. Trebuie sa obtinem un fel de aluat nisipos.
Pe un platou asezam inelul unei forme de copt cu diametrul de 28 cm si punem inauntru biscuitii. Cu ajutorul unui pahar ii presam pana obtinem un blat uniform. Dam la frigider pana se intareste blatul din biscuiti.
Intre timp pregatim crema:
Mixam frisca pana devine ferma.
Branza o mixam impreuna cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana obtinem o crema fina.
Gelatina o punem in lapte la hidratat pentru aproximativ 5 minute iar apoi o topim pe baie de aburi.
In crema de branza incorporam frisca batuta si gelatina topita. Amestecam bine.
Capsunile le spalam, le rupem coditele si frunzulitele si jumatate dintre ele le taiem in jumatati.
Scoatem de la frigider blatul de biscuiti si de jur imprejurul interiorului inelului de la forma de copt asezam jumatatile de capsuni cu grija ca sa nu se rastoarne. Turnam apoi crema de branza si nivelam.
Restul de capsuni le taiem in felii si le aranjam peste crema de branza. (eu le-am asezat la repezeala pentru ca intre timp se trezise bebe Sofia ).
Intr-un ibric punem 200 ml apa, pliculetul de tort jelee si 3 lg zahar.  Amestecam si il punem la foc. Din momentul in care a inceput sa fiarba il mai lasam 1 minut la foc, timp in care amestecam continuu. Turnam jeleul obtinut peste feliile de capsuni intr-un strat uniform.
Dam tortul la rece cateva ore iar apoi il putem servi.

Un comentariu: