duminică, 27 decembrie 2009

Choux a la creme















pentru coji:1 cana de ulei ,2 cani faina, 2 cani apa 10 oua (mai mari) un praf de sare .
Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea iar cand fierbe se ia de pe foc si se adauga toata faina o data si se amesteca bine. Apoi se adauga ouale unul cate unul avand mare grija ca dupa fiecare ou sa se amestece bine, altfel nu iese. Din aceasta compozitie se ia apoi cu lingurita si se asaza gramajoare nu prea mari pe o tava tapetata cu hartie de copt sau ca sa iasa mai frumoase gogoselele le spritam .

 Le punem apoi la copt in cuptorul preincalzit la foc tare primele 15 minute si apoi scadem temperatura. E foarte important sa nu deschidem usa cuptorului in primele 15 minute. Le lasam la copt pana se bronzeaza frumos.
...gogoselele din prima tava...
 
Crema: 500 ml lapte 3 oua (galbenusurile) 200 g unt 4 linguri faina 150 g zahar esenta de vanilie .
Se amesteca laptele rece cu zaharul. Separat se desfac cu lingura de lemn galbenusurile dupa care se adauga cate putin tot laptele, amestecand bine. Se pune 100 g unt cu faina intr-o cratita pe foc sa se rumeneasca usor dupa care se lasa putin sa se raceasca si apoi se adauga laptele cate un pic, ca sa se desfaca compozitia (ca la ciulama). Se pune apoi compozitia la fiert si cand crema s-a legat bine se adauga 100 g unt si se lasa la racit. Cu aceasta crema se umplu cojile (optional se poate pune si frisca).


Un comentariu: