marți, 19 mai 2015

Chiftelute cu spanac si ricotta

Ne-am placut mult aceste chiftelute si a fost una dintre putinele dati in care am reusit sa o fac pe fetita mea sa manance spanac (bine inteles ea nu stia ca aceste chiftelute contin si spanac....ce sa facem....mai trebuie sa ii pacalim din cand in cand ca sa guste anumite alimente).



Avem nevoie de :
400 gr spanac congelat (sau 500-600 gr spanac proaspat)
300 gr ricotta
100 gr parmezan fin razuit
3 lg pesmet + inca putin
1 ou
sare si piper dupa gust
ulei pentru prajit

Daca folosim spanac proaspat in spalam bine, il fierbem , il scurgem si il tocam. Daca folosim congelat il decongelam si il lasam la scurs.
Intr-un bol amestecam spanacul scurs si tocat cu ricotta, parmezan, 1 ou, 3 lg pesmet, sare si piper dupa gust.



Cu mana usor umezita formam chiftelutele, le dam prin pesmet si le prajim pe ambele parti in ulei incins.


Scoatem chiftelutele pe servetele ca sa se absoarba excesul de ulei.

Sunt foarte gustoase atat calde cat si dupa ce se racesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu