Pentru blat:
6 albusuri
280 gr nuca de cocos
2 lg cu varf de faina
240 gr zahar
un praf de sare
Batel albusurile cu zaharul si sarea pana obtinem o spuma tare. Adaugam nuca de cocos si amestecam cu o lingura de lemn.
Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit la 160 grade. Coacem blatul pana incepe sa se aureasca deasupra.
Blatul copt il lasam la racit in tava iar apoi il scoatem cu ajutorul hartiei de copt .
ATENTIE , se sfarama foarte usor !
Crema 1:
200 gr ciocolaat cu lapte
75 gr frisca lichida
Le topim impreuna pe aburi iar apoi intindem compozitia obtinuta peste blatul de cocos. Dam prajitura la rece pana se intareste ciocolata.
Crema 2:
6 galbenusuri
7 lg zahar pudra
300 ml lapte
50 gr amidon
350 ml frisca lichida (hulala am folosit eu)
1 lg zahar vanilat
Intr-o cratita amestecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat cu ajutorul unui tel. Adaugam amidomul si cate putin lapte pana il incorporam pe tot. Fierbem crema la foc mic ca pe o budinca pana se ingroasa. Lasam la racit.
Intre timp mixam frisca iar apoi o amestecam cu crema de galbenusuri racita.
Crema obtinuta o intindem peste prajitura iar deasupra presaram aschii de ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu